MENY

Vinsmaking - Et skandinavisk vineventyr i Rhonedalen

 • Sted:  Snekkerbrakken
 • Dato: fredag  3. november 2017
 • Tid:  18:00
 • Dørene åpner:  18:00
 • Alder:  18 år
 • Utsolgt

  Bli medlem

  Billetter:

  Ticketmaster: 815 33 133

  Grupper og Hotelpakker 09901
  Grieghallens Billettkontor 55 21 61 50
  Apollon

Snekkerbrakken

Snekkerbrakken

Snekkerbrakken et unikt og totalrenovert konsert- og selskapslokale med beliggenhet i idylliske omgivelser inne på Bergenhus festning. Ett av de eldste og best bevarte festningsområder i Norge.
 

Klikk for å se tilkomst og lokalisering  >>

Adr.: Bergenhus Festning

Telefon: 55 21 50 60

E-post: 

Web:  /snekkerbrakken/

Kart: Klikk for å vise kart

Vinsmaking - Et skandinavisk vineventyr i Rhonedalen

Følg bergen live

Vinsmaking - Et skandinavisk vineventyr i Rhonedalen

 • Sted:  Snekkerbrakken
 • Dato: fredag  3. november 2017
 • Tid:  18:00
 • Dørene åpner:  18:00
 • Alder:  18 år
 • Konserten er utsolgt

Syd i Rhonedalen, ved porten til Camargue, i det solfylte grenselandet mellom Provence og Languedoc-Roussillon, ligger forholdene til rette for å lage enestående viner. I et vakkert landskap med pittoreske landsbyer, skoger fylt av vilt, våtmarker  med flokker av flamingoer, vakre Camargue-hester, kritthvite sandstrender og store saltbasseng, ligger gården Domaine de Calet, med historiske røtter mange hundre år tilbake.

Det har vært dyrket vindruer og produsert vin på eiendommen i uminnelige tider, men etter hvert opphørte vinproduksjonen, druene ble i stedet solgt til kooperativet og bygningsmassen forfalt. Dette ville en gruppe vinentusiaster fra Sverige, i samarbeid med Ole Vidar Haga, restauratør og vinentusiast fra Bergen, gjøre noe med. Etter nøye sonderinger kjøpte de gården i 1998, startet rehabilitering av bygningsmassen, bygget leiligheter for besøkende vinentusiaster,  etablerte produksjonsanlegg , vinkjeller og plantet store mengder vinplanter.

Langsomt men sikker har Domaine de Calet utviklet seg til å bli en produsent det er verdt å merke seg. Økologisk drift, 52 hektar vinmark, med en årlig produksjon rundt 1 million flasker og mange gode omtaler, gjør at gården i dag regnes helt i toppskiktet i Costieres de Nimes. Den eies av ekteparet Yvon og Anna-Lena Gentes, Ole Vidar Haga og noen andre vinentusiaster fra Norge og Sverige.

Vi har gleden av å invitere dere til å høre den spennende historien om Domaine de Calet fra dem som skapte den. Kvelden starter kl 18:00 med et glass av vår meget gode Rose mens vi presenter vårt sortiment og filosofi.  Deretter serverer et utvalg av våre beste hvite og røde viner sammen med en passende småretter fra Potetkjelleren Restaurant. Smakingen avsluttes kl. 21.00.

Store smaksopplevelser i Snekkerbrakken

 • Snekkerbrakken er en arena hvor gode smaker, sosialt samvær og hygge står i fokus. Det er derfor en stor fornøyelse å introdusere konseptet Bergen Live Tasting Sessions, hvor vi sammen med utvalgte samarbeidspartnere vil invitere til store opplevelser for ganen. 

  Våren 2017 kickstarter vi Bergen Live Tasting Sessions i Snekkerbrakken på Bergenhus Festning med blant annet øl, vin og ost på menyen. Du trenger ingen forkunnskaper for å være med - kun begeistring og interesse for gode smaker. Se kalenderen under, og kjøp billett til ditt favorittarrangement! 

Kalender - Bergen Live Tasting Sessions

 • Snekkerbrakken

  Snekkerbrakken ligger inne på Bergenhus festning som er ett av de eldste og best bevarte festningsområdene i Norge. 

  Historien kan føres tilbake til middelalderen da området var kongssete og det er en rekke historiske bygninger på området. Mest markant er den 750 år gamle Håkonshallen og Rosenkrantztårnet fra 1500-tallet.

  Klikk for stort bilde >> 


   >>
 • Ta kontakt

  Ta kontakt for mer informasjon:

  E-post: sb@bergenlive.no 
  Tlf: +47 55 21 50 60

BERGEN LIVE PARTNER