MENY

Anders Jektvik

 • Sted:  Lille Ole Bull
 • Dato: tirsdag 20. oktober 2015
 • Tid:  20:00
 • Dørene åpner:  19:00
 • Pris:  220 + billettavgift (Inkl. garderobeavgift)
 • Alder:  18 år - vergeordning
 • Last ned vergeskjema >>
 • Bestill

  Bli medlem

  Billetter:

  Ticketmaster: 815 33 133

  Grupper og Hotelpakker 09901
  Grieghallens Billettkontor 55 21 61 50
  Apollon

  Annet:


  Dobbelkonsert sammen med Vidar Vang. Les mer her  >> 


  Konserten inngår i konsertserien Bergen Live Sessions Høst 2015. Les mer her  >>

Lille Ole Bull

Lille Ole Bull

Adr.: Øvre Ole Bullsplass 3, 5012 Bergen

Telefon: +47 55 32 11 45

E-post: 

Web:  http://www.olebullscene.no

Kart: Klikk for å vise kart

Anders Jektvik
Play

Foto: Lasse Berre

Følg bergen live

Anders Jektvik

Dobbelkonsert sammen med Vidar Vang. Les mer her  >>

For de fleste kom Anders Jektvik beskjedent inn fra venstre med gitar og egne sanger og blåste spinkle popkopier av scenen under Norske Talenter. Han kom ingensteds i fra, eller Hitra som det også heter, og var tilsynelatende uten annen bakgrunn enn den lokale kulturskolen.

Så feil tok de fleste. Men ikke mer feil enn at de stemte han fram til finalen.

 • Sted:  Lille Ole Bull
 • Dato: tirsdag 20. oktober 2015
 • Tid:  20:00
 • Dørene åpner:  19:00
 • Pris:  220 + billettavgift (Inkl. garderobeavgift)
 • Alder:  18 år - vergeordning
 • Kjøp billetter

- Ett av de største talentene i landet, sa Jan Eggum, som hadde fulgt med mer enn de fleste. For rett nok har Anders bakgrunn fra kulturskolen på Hitra, men han hadde norsktoppdebutert med far og bror i bandet ”Tefeilles” allerede i 2007 og stått sentral i ”Slim Void” som høstet stor entusiasme for albumet sitt i 2010. Så om det for mange var en ukjent artist som høstet folkets stemmer og juryens beundring i Norske Talenter, så var det så langt i fra et uprøvd talent.

Pubtrubaduren
Anders Jektvik har gått den lange veien. Den rette veien for å lære seg å få oppmerksomhet som fortjent. Han stilte på Ungdommens Kulturmønstring som 11-åring og på scenen med farens pub-band som 17- åring. Usikre tenåringer med egne låter kan lett bryte sammen under kravet om ”spæll nå Taube eller Creedence, da” og forbli en jukeboks med ønskegitar og imitatorstemme. Men jobb for jobb, sang for sang lærte Anders Jektvik grepene og knepene for å fange publikums oppmerksomhet og vinne absolutt stillhet i stinne brakker for sine krystallklare gitarsoloer og fyldige stemme.

Tefeilles og Slim Void 
Mellom lange turer med overnatting i bilen og spinkle honorarer fra samfunnshus til martna, har han samlet erfaring og egne sanger. Mens ”To hjærta” ble en radiohit med visepopgruppa Tefeilles, ble rockebandet Slim Void det første fra Skandinavia som samlet inn nok penger til å få finansiert albumet sitt gjennom nettstedet sellaband.com. Innspilt i England og rosende mottatt med referanser til band som Muse, Radiohead og A-ha. Slim Void fikk da også flest stemmer fra Midt-Norge i konkurransen om A-ha sitt millionstore talentstipend.

Det store talentet
Norske Talenter ble det store gjennombruddet. Med mange års erfaring i å nå forbi likegyldigheten, inntok Anders Jektvik TV-skjermen, sofakroken og full oppmerksomhet i runde etter runde. Hver gang med en  ny, egenskrevet sang, overraskende tekstpoeng, innsmigrende melodi og overlegen stemmeprakt. Sanger som «Tøv», «Bare saind» og «Aill kjenne aill» tok han helt til finalen. Den påfølgende plata inneholdt flere eksempler på at Anders har knekt koden med å skrive tekster i balansen mellom det konkrete og det ikke helt definerte. Tekster som gir rom for fordypning og ikke bare rim og utredning. Albumet ”Aill kjenne aill” ble utgitt på et lite selskap og har solgt i et antall de store selskapene ofte drømmer om.

I februar 2014 ga Jektvik ut sitt andre album ”No som ailt e bra” på Warner Music. Denne gang i større skala, og i fokus står samliv som lett kan forkludres av kravet om den maksimale lykken, tilrettelagte apps og medias heiarop etter sansebegjærluxustilværelsen.

Konsertkalender

Template not found

BERGEN LIVE PARTNER