MENY

Bernhoft

USF Verftet

USF Verftet

Adr.: Georgernes verft 11, N-5011 Bergen


Telefon: Tel: +47 55 30 74 10


E-post: 

Web:  http://www.usf.no/

Kart: Klikk for å vise kart

Bernhoft
Play

Foto: Maria Sjøvold

Følg bergen live

Bernhoft

To år etter det Grammy-nominerte albumet «Islander», utgir Jarle Bernhoft EP-en «Stop/Shutup/Shout it out». 

Albumet er produsert av Eivind Helgerød og Nicolay Tangen Svennæs, som også bidrar med henholdsvis trommer og tangenter/bass. «Noen ganger har de gått inn i sangene og tatt dem et helt annet sted enn jeg opprinnelig hadde tenkt, og vi har inspirert hverandre gjensidig», sier Bernhoft. Resultatet har blitt en plate som besitter mye av den rå, umiddelbare energien Bernhoft er kjent for live.

  • Sted:  USF Verftet
  • Dato: onsdag  5. oktober 2016
  • Tid:  20:00
  • Dørene åpner:  19:00
  • Pris:  420 + billettavgift
  • Alder:  18 år - vergeordning
  • Support:  ROHEY
  • Kjøp billetter

Bernhofts tidligere utgivelser har ofte hatt en gjennomgående tematikk. Det var det egentlig ikke meningen at denne skulle ha, men flere av tekstene på den nye plata avslører en samfunnsengasjert artist og låtskriver. «En musikerkollega som hørte de nye låtene, sa at jeg hadde laget en politisk plate», sier Bernhoft med et skjevt smil. I svart amerikansk musikktradisjon er det ikke noen motsetning mellom dansbarhet og sosial bevissthet.

På flere av låtene, ikke minst på åpnings- og tittelsporet, fungerer Bernhoft nesten som sitt eget private vokalensemble. «Jeg elsker å legge koringer, jeg spiller ut de forskjellige personlighetene i et sangkor, hver med sine helt spesielle karakterer», forklarer sangeren, som også spiller alle gitarene på skiva. «Begge foreldrene mine hadde korsang som jobb, og takket være dem har jeg et rikt og eksentrisk persongalleri å ta av.»

«Det er enklere for meg å si hvilken musikk jeg ikke er påvirket av», sier Bernhoft når han blir spurt om sine musikalske røtter, og det sprudlende avslutningssporet «H/M/S» gir assosiasjoner i mange retninger, inkludert den musikalske eklektikeren og samfunnssatirikeren Frank Zappa. Hedonisme og humor i skjønn forening, og det svinger som et uvær!

Siden det definitive gjennombruddet med «Solidarity Breaks» i 2011, har Bernhoft opptrådt på bl.a. Nobelpriskonserten og Ellen DeGeneres Show, gjort flere utsolgte turneer, og høstet strålende konsertkritikker i Norge og utlandet. Med EP-en «Stop/Shutup/Shout it out» tar han med seg de mange influensene han har sugd til seg fra populærmusikken, og forener dem med både større lekenhet og større alvor enn tidligere. Det er helt på sin plass at plata avrundes med en kollasj av barnestemmer og lekeinstrumenter. Dette er en utgivelse med lave skuldrer, men med høyt ambisjonsnivå.

Anmeldelse av Musikknyheter fra konserten på Nattjazz 28. mai

Les intervju med Bernhoft i Bergens Tidende (krever abonnement)


ROHEY BLIR SUPPORT FOR BERNHOFT.
Rohey har dype soul-røtter og et retrofuturistisk sound som skaper et tidløst uttrykk der sjanger-grenser mellom neo-soul, jazz og R&B viskes ut. Musikken har en old-school vibe, men er på samme tid forankret i det 21. århundre med fete synthesizers, pulserende groover og smakfulle detaljer. Sammen er bandet gjennomført underholdende, virtuost, intelligent og på samme tid tilgjengelig for publikum.


Bandets første singel ”Is this all there is?” kan streames fra 23. september 2016, og debutalbumet ”A Million Things” slippes på Jazzland Recordings i januar 2017. 

 

Rohey Taalah – Vokal
Ivan Blomqvist – Keys
Kristian B. Jacobsen – Bass
Henrik Lødøen – Trommer

 


Konsertkalender

Template not found

BERGEN LIVE PARTNER