MENY

Ghost

USF Verftet

USF Verftet

Adr.: Georgernes verft 11, N-5011 Bergen


Telefon: Tel: +47 55 30 74 10


E-post: 

Web:  http://www.usf.no/

Kart: Klikk for å vise kart

Ghost
Play

Følg bergen live

Ghost

Hvem skulle trodd at en gjeng ansiktsløse svensker i kardinalkapper skulle bli den store snakkisen i både indie-kretser, trendmagasiner og metal-undergrunnen? Bandet har også gjentatte ganger blitt hypet av prominente rockere som Dave Grohl fra Foo Fighters og Metallica-frontmann James Hetfield. Førstnevnte spiller endog trommer på bandets coverversjon av ABBA sin "I'm a Marionette".

Ghost spiller på mange strenger både musikalsk og estetisk. Nøkkelen til den abnorme oppmerksomheten de har blitt gjenstand for de siste årene ligger nok i summen av sjokkeffekten, det sterke visuelle uttrykket og ikke minst de sjokkerende fengende låtene.

  • Sted:  USF Verftet
  • Dato: lørdag 30. november 2013
  • Tid:  21:00
  • Dørene åpner:  20:00
  • Pris:  270 + bill avgift
  • Alder:  18 år - vergeordning
  • Support:  Dead Sole + Night
  • Kjøp billetter

Bandet har bakgrunn fra ulike metal-konstellasjoner, men trekker først og fremst sine musikalske veksler på alt fra klassisk 60- og 70-tallsrock som Blue Öyster Cult og Black Widdow. Ja, man kan endog finne spor av The Beatles-psykedelia og ABBAs suverene popmelodier. Sleng på litt okkult metal i Mercyful Fate-tradisjonen og du har Ghosts musikalske palett på et fargesprakende lerret. 

Debuten "Opus Eponymous" ble fort en stor undergrunnsfavoritt, mens oppfølgeren "Infestissumam" med giganten Universal i ryggen sendte dem rett til topps på albumlisten i hjemlandet. Platen nådde en svært respektabel 8. plass her hjemme og singelen "Year Zero" har vært listet på P3.

Bandets liveshow er mildt sagt noe for seg selv. Setting kan minne om en katolsk messe hvor sentrale element kanskje har fått et litt annet innhold enn det man vanligvis forbinder med en slik seanse. Papa Emeritus II er seremonileder og forretter naturligvis messen med en kledelig italiensk aksent. Den sorte humoren sitter løst med andre ord. 

I disse dager drar bandet på stadionturné med Iron Maiden i Sør-Amerika etter en intensiv festivalsommer og hektisk turnering i både Europa og USA.

Ghost har med seg Dead Sole og Night som support. Førstnevnte er signert til In Flames-vokalist Anders Fridéns label Razzia.

Billetter i salg 20. september klokken 09.00 via billettservice.no

NOVEMBER: 

25: SE Mejeriet, Lund

26: SE Trädgårn, Göteborg

28: NO Rockefeller, Oslo

29: NO Folken, Stavanger

30: NO USF Verftet, Bergen

DESEMBER:

2: NO Byscenen, Trondheim

4: SE Gasklockorna, Gävle

5: SE Club 700, Ørebro

7: SE Flygeln, Norrköping

8: SE Munchenbryggeriet, Stockholm

9: SE Idunteatern, Umeå

11: FI Teatria, Oulu

12: FI Pakkahaune, Tampere 

13: FI  Circus, Helsinki

Konsertkalender

Template not found

BERGEN LIVE PARTNER