MENY

Helldorado - support for Kaizers Orchestra

Bergenhus Festning

Bergenhus Festning

Utendørsarena i Bergen sentrum

Kapasitet: Avhengig av oppsett/produksjon

Web:  http://www.forsvarsbygg.no/Nasjonalef...

Kart: Klikk for å vise kart

Helldorado - support for Kaizers Orchestra
Play

Følg bergen live

Helldorado - support for Kaizers Orchestra

Helldorado slapp i vår sitt etterlengtede fjerde album Bones In The Closet (femte om vi tar med debuten, minialbumet Lost Highway) til strålende kritikker i både inn- og utland. Dette er Helldorado´s første album siden Sinful Soul (2009)

  • Sted:  Bergenhus Festning
  • Dato: lørdag 31. august 2013
  • Portene åpner:  19:00
  • Pris:  495 + bill. avgift
  • Alder:  18 år - vergeordning
  • Kjøp billetter

Helldorado har alltid høstet glitrende kritikker for sine album, og ikke minst sine fantastiske konserter. Like fordømt eksisterer de fremdeles under radaren til folk flest. Med sitt femte album, Bones In The Closet, viser de at de fremdeles er et av Norges tøffeste band, og er nå klar til å nå ut til et enda større publikum. Helldorado er et band som har - og alltid har hatt - ett distinkt særpreg. Bandet virrer ikke mellom sjangrene i håp om å treffe tidens melodi.

Som på sine tidligere album får man også på Bones In The Closet følelsen av å tre inn i en Tarantino/Morricone-film, med mektige “murder-ballads”, hvileløs ørken-rock, americana og surf-gitar som noen av hovedingrediensene. Men selv om albumet syder av Helldoradosk umiskjennelighet, har lydbildet har utviklet seg siden sist. Helldorado lager ikke gladplater, men albumene er alltid sterke og stemningsfulle. Helldorado har strippet vekk strykerne fra de foregående albumene, og gått tilbake til røttene: trommer, gitarer, bass og trompet, det hele frontet av en av de beste stemmene innen norsk rock: Dag Sindre Vagle. På sin nye utgivelse har bandet tatt med seg produsent Ashley Stubbert til ABC Studio i Etne. Langt vekk fra urbane strøk har de gjennomført korte og konsentrerte innspillingsrunder med et klart mål om å overføre den intensiteten bandet er kjent for fra scenen til studio. Minimalt med overdubs, mest mulig rett på tape, slik som i gode gamle dager.

Det er under den åpne himmelen, i de vidåpne og brennende hete ørkenlandskaper Helldorados filmatiske og troløse figurer brenner hull i sjelene sine - om de noensinne har hatt noen. Det er her ondskapen, synden og de frykteligste forbrytelser utfolder seg. Mennene er grimme, kvinnene sexy og svikefulle. Selv om man musikalsk ofte plasserer bandet tett på Amerikanske musikktradisjoner er tekstuniverset ofte inspirert av den store folkballadetradisjonen fra de britiske øyer.

Konsertkalender

Template not found

BERGEN LIVE PARTNER