MENY

John Grant

USF Verftet

USF Verftet

Adr.: Georgernes verft 11, N-5011 Bergen


Telefon: Tel: +47 55 30 74 10


E-post: 

Web:  http://www.usf.no/

Kart: Klikk for å vise kart

John Grant
Play

Følg bergen live

John Grant

Det har vært en ekstraordinær reise for John Grant, fra et punkt der han trodde han aldri mer ville lage musikk igjen eller klare å komme seg ut av et liv sentrert rundt tungt narkotikamisbruk, til å vinne prestisjetunge priser og bli overdynget av superlativer, samarbeide med artister som Sinead O’Connor, Rumer og Hercules & Love Affair samt å være en sentral musikalsk bidragsyter til den prisvinnende filmen ”Weekend”.

  • Sted:  USF Verftet
  • Dato: torsdag  5. september 2013
  • Tid:  21:00
  • Dørene åpner:  20:00
  • Pris:  270 / 225 + bill. avgift
  • Studentpris:  225 + bill. avgift
  • Alder:  18 år - vergeordning
  • Support:  Heidi Marie Vestrheim
  • Kjøp billetter

I mars kom oppfølgeren til solodebutalbumet "The Queen of Denmark". Albumet har fått tittelen ”Pale Green Ghost” og er spilt inn på Island og produsert av Biggi Veira fra GusGus, som blander GusGus' elektroniske univers med Grant's klassiske og melodiøse poprock. Sinead O’Connor gir forøvrig vokalbidrag på den nye platen, som er blitt mottatt med strålende anmeldelser.
Les anmeldelse av ”Pale Green Ghost” her : VG // Gaffa // Dagsavisen

Den tidligere vokalisten i det fine elektrofolkrockbandet The Czars kom med sitt første soloalbum "The Queen Of Denmark" i 2010. Albumet ble spilt inn med ingen ringere enn Midlake som backingband. Mojo ga herligheten fem stjerner og kalte det "a sci-fi soft rock masterpiece". "The Queen of Denmark" ble kåret til beste album i 2010 av Mojo, og fikk strålende kritikker i blant annet BBC Music Magazine, The Sunday Times, The Guardian og The Independent.

VG skrev følgende i sin anmeldelse av platen": “John Grant ser ut som “Bobby Peru” fra David Lynch' Wild At Heart på omslaget. Texas-bandet Midlake gir via mellotroner og treblåsere Queen Of Denmark noe av den samme bygdesekteriske følelsen de dyrket på sitt eget album av året. Men Grant har en mye bedre stemme til rådighet enn de har, en kremaktig baryton, og skriver flottere melodier. Grant har den homofile mannens hang til kabaret. «Chicken Bones» kunne ha vært Scissor Sisters, han kunne skrevet låter for Robbie Williams og Keane kunne ha saksøkt på grunnlag av tittelkuttet … en bemerkelsesverdig solodebut."

John Grant gjort noen fantastiske konserter på Bergenfest, både i 2011 og 2013 med et publikum som ikke kunne få nok av denne særegne artisten. 

Konsertanmeldelser:
NRK - P3 // Dagsavisen // Gaffa

Heidi Marie Vestrheim har fått det ærerike oppdraget å være support for John Grant ved konsertene i Bergen og i Oslo. Heidi Marie har en stemme og et sound som skiller seg klart ut i mengden av norsk musikk. Med fokus på tekster og et personlig uttrykk gjør hun sitt ytterste for å gripe tak i lytteren. Stilen hennes kan minne om mye av det beste av hva som skjer på den amerikanske indie-folk scenen for tiden, og noen vil kanskje sammenligne henne med artister som Laura Veirs og Mary Gauthier. Det kan også trekkes paralleller til Allison Krauss og Robert Plant, artister som Heidi Marie selv er inspirert av. I 2012 kom hennes 3. fullengder ”I Want To Go”, et folkpop album med ekte og ærlige tekster, pakket inn i et stort og spennende lydbilde. 

Konsertkalender

Template not found

BERGEN LIVE PARTNER