MENY

Mikael Wiehe

Ole Bull Scene

Ole Bull Scene

Kapasitet: Stående: 700, sittende: 485

Adr.: Øvre Ole Bullsplass 3, 5012 Bergen

Telefon: +47 55 32 11 45

E-post: 

Web:  http://www.olebullscene.no

Kart: Klikk for å vise kart

Mikael Wiehe
Play

Følg bergen live

Mikael Wiehe

I år fyller Mikael Wiehe 70 år. Alderen betyr på ingen måte at han planlegger å trappe ned. Tvert imot feires jubileet med en omfattende turné. Med start 6. oktober i Linköping gir Wiehe seg ut på en nesten 40 datoer lang høstturné for å spille sine mest kjente og elskede låter.

Det politiske engasjementet har vært konstant i Wiehes liv og kunstnerskap, fra tiden som frontfigur i 70-tallets svenske musikkbevegelse og frem til i dag. Et patos som gjennomsyrer alt han har gjort: troen på det lille mennesket og det store folket, på friheten og revolusjonen.

  • Sted:  Ole Bull Scene
  • Dato: tirsdag  8. november 2016
  • Tid:  20:00
  • Dørene åpner:  19:00
  • Pris:  550 + bill. avgift. Inkl. garderobe
  • Alder:  18 år - vergeordning
  • Konserten er utsolgt

Mikael Wiehe er frittalende som få og det er aldri noe som slipper forbi leppene hans uten å være nøye gjennomtenkt og velformulert. På samme vis er sangene hans gedigne håndverk hvor hver frase er overveid og hvert anslag på gitarens strenger er gjort med omsorg og kjærlighet.

Politikk er dog ikke den eneste strenger på Wiehes lyre. Samme medfølelse som finnes i de politiske tekstene finner vi også i de sangene som er av mer personlig karakter. Selv når han skildrer allmennmenneskelige erfaringer er Wiehe en gigant.

”Vem kan man lita på?”, ”Keops pyramid”, ”Titanic (Andraklasspassagerarens sista sång)”, ”Flickan och kråkan”, ”Den jag kunde va”, ”En sång till modet” – listen med udødelige sanger er nesten like lang som de uendelige turnéene han med en utrettelig energi gir seg ut på. 

Konsertkalender

Template not found

BERGEN LIVE PARTNER