MENY

Monica Heldal

 • Sted:  Ole Bull Scene
 • Dato: tirsdag  9. desember 2014
 • Tid:  21:00
 • Dørene åpner:  20:00
 • Pris:  270 / 225 + bill. avgift . Unummererte ståplasser
 • Studentpris:  225 + bill. avgift
 • Alder:  18 år - vergeordning
 • Last ned vergeskjema >>
 • Bestill

  Bli medlem

  Billetter:

  Ticketmaster: 815 33 133

  Grupper og Hotelpakker 09901
  Grieghallens Billettkontor 55 21 61 50
  Apollon

  Annet:

   

  Konserten er flyttet fra 11. november pga endring artistens turnéplaner. Kjøpte billetter til opprinnelig dato gjelder. Merk at konserten starter kl 21.00

Ole Bull Scene

Ole Bull Scene

Kapasitet: Stående: 700, sittende: 485

Adr.: Øvre Ole Bullsplass 3, 5012 Bergen

Telefon: +47 55 32 11 45

E-post: 

Web:  http://www.olebullscene.no

Kart: Klikk for å vise kart

Monica Heldal
Play

Foto: Bjørn Opsahl

Følg bergen live

Monica Heldal

Konserten er flyttet fra 11. november pga endring artistens turnéplaner. Kjøpte billetter til opprinnelig dato gjelder. Merk at konserten starter kl 21.00

NY UTGIVELSE & NORGESTURNE M/BAND

For litt over et år siden slapp Monica Heldal debutalbumet Boy From The North til strålende mottagelse hos kritikere og publikum. Hun ble nominert til og vant begge prisene i klassene Årets Popsolist og Årets Nykommer under Spellemannsprisen. Vinteren og våren hadde hun med seg  gitarist Øyvind Blomstrøm på turné over hele landet. I tillegg til utsolgte solo/duo konserter spilte Monica m/ band også hele 25  festivaler, deriblant åpning av  årets Øyafestival.

 • Sted:  Ole Bull Scene
 • Dato: tirsdag  9. desember 2014
 • Tid:  21:00
 • Dørene åpner:  20:00
 • Pris:  270 / 225 + bill. avgift . Unummererte ståplasser
 • Studentpris:  225 + bill. avgift
 • Alder:  18 år - vergeordning
 • Kjøp billetter

Interessen fra utlandet har ikke latt vente på seg, og 16. september ble Boy From The North sluppet i USA. Monica reiste i utgangspunktet over for å snakke med pressen og spille en håndfull showcaser, blant annet CMJ i New York. Responsen var slik at hun enda ikke har kommet hjem. I disse dager er hun support på John Butler Trio sin  USA-turné. Totalt gjør Monica nærmere 30 konserter i USA i høst.

Etter to måneder i USA setter hun nå kursen hjemover, men det skal ikke hviles på noen laurbær. Allerede 26. november legger Monica ut på Norgesturné med fullt band i ryggen. Med seg har hun Øyvind Blomstrøm (gitar), Cato «Salsa» Thomassen (gitar/keyboard), Øystein Frantzvåg (bass) og Olaf Olsen (trommer).

TURNÉLISTE:

Nov. 26 - Checkpoint Charlie (Stavanger)
Nov. 27 - Oslo Domkirke/ DUO
Nov. 28 - Høvleriet (Haugesund)
Nov. 29 - Håndverkeren (Kristiansand)  
Des. 03 - Blæst (Trondheim)
Des. 04 - Rockefeller (Oslo)  
Des. 05 - Ibsenhuset (Skien)
Des. 06 - Energimølla (Kongsberg)
Des. 09 - Ole Bull Scene (Bergen)
Des. 10 - Asker kulturhus (Asker)
Des. 11 - Kolben kulturhus (Kolbotn) / DUO
Des. 12 - Bølgen (Larvik)

I forbindelse med turnéen slippes en digital samling «Waiting on the Fire» som inneholder tre tidligere uutgitte låter fredag 28. november. Låtene Waiting On The Fire, Scarlet og Swan er fra Boy From The North innspillingen og alle live-favoritter. Disse tre låtene er  finne på den amerikanske versjonen av albumet slik at det var naturlig å gjøre dem tilgjengelige her i Norge også.

"Når jeg hører denne plata, lurer jeg på om det var Led Zeppelins «The Battle Of Evermore» - den med Sandy Denny - som fikk Monica Heldal til å plukke opp gitaren. For der har du to sterke forbindelser til 22-åringen fra Arna." Slik åpner VG-journalist Stein Østbøs anmeldelse av Monica Heldals album "Boy From the North" som seinere også blir omtalt som en av årets sterkeste debuter.

Heldal har høstet en strøm av godord både for sin særegne stemmeklang og sitt flotte gitarspill. Bergensartisten har plukket femmere både i BA, Dagbladet og Aftenposten. Sistnevnte beskriver Heldal på følgende panegyriske måte: "Det er en voksen, fullbefaren artist som trer frem. Stemmen og gitarferdighetene, sammen med et velutviklet låtskrivertalent gjør henne til en komplett artist. Det som gjør denne debuten så kjærkommen, er at hennes musikk er som en vifteform av impulser uten at hun mister seg selv i miksen."

Til tross for sin unge alder har bergensartisten allerede rukket å gjøre seg bemerket på en rekke fronter. Hun har vært gjest på Ben Howards utsolgte europaturné. Hun var nominert til Statoilstipendet i 2013 og vant Bendiksenprisen, som deles ut av bransjeorganisasjonen Gramart. Som ikke det var nok, spilte hun også på Spellemannshowet i 2013 og gjorde en uforglemmelig Øya-konsert ifjor sommer. Legg til en feiende flott konsert under Bergenfest 2012 da hun enda var en helt ukjent artist, og en flott opptreden som Thomas Dybdahls spesielle gjest foran et utsolgt USF Verftet i oktober i fjor, ja da har du opptakten til en artistkarriere som kan nå veldig langt. 

Ja, og så vant hun to Spellemannspriser for debutalbumet  "Boy From the North" ved årets prisutdeling, og konserten hennes i Bergen i forbindelse med vinterturnéen nå i år solgte ut over én måned før konsertdato. Det blir forventninger av slikt, men de som har opplevd Bergensartisten på nært hold vet at det er en ung jente med beina solid plantet i bakken vi har med å gjøre. 

Noen anmeldelser av "Boy From The North"

VG: Utvilsomt en av årets sterkeste debuter >> 

Bergensavisen: Skarp debut fra Monica Heldal >>

Bergens Tidende: Monica Heldals debutplate er både forførerisk, mørk og vellykket >> 

Dagbladet: Fullendt artist i en alder av 22! >> 

Konsertkalender

Template not found

BERGEN LIVE PARTNER