MENY

Otis Gibbs

Madam Felle

Madam Felle

Kapasitet: 180 - 200

Adr.: Bryggen 5835 BERGEN

Telefon: 55 54 30 58

Web:  http://www.madamfelle.no/

Otis Gibbs
Play

Følg bergen live

Otis Gibbs

Otis Gibbs har vært i Bergen to ganger, og har noen særdeles dedikerte tilhengere her vestpå. Når han vender tilbake fredag 28. September er Madam Felle åstedet. Otis vil være aktuell med sin sjette utgivelse, som har fått tittelen ”Harder Than Hammered Hell”. 

Under Bergenfest 2011 gjorde Otis Gibbs en flott konsert og strålte på scenen selv om han tidvis kjempet mot deler av Garage-publikum som nok var innstilt på noe annet en tidlig lørdagskveld Da han vendte tilbake til Bergen i oktober i fjor ble han møtt av et rekordartet regnvær og et fåtallig publikum som trosset værgudene. Til gjengjeld fikk publikum oppleve en fenomenal konsert av en artist som er blitt omtalt som vår generasjons Woody Guthrie med sine morsomme, satiriske og samfunnsrefsende sanger.

  • Sted:  Madam Felle
  • Dato: fredag 28. september 2012
  • Tid:  21:00
  • Dørene åpner:  19.00
  • Pris:  175 + bill. avgift
  • Alder:  20 år
  • Kjøp billetter

Otis Gibbs er sangeren/låtskriveren som synes å ha påtatt seg oppgaven – alene - med å bevise at det fortsatt finnes artister som bryr seg om noe annet enn sin egen karriere. Som ikke bare går etter pengene og som fortsetter med å skrive tekster om det de ser rundt seg, og som de oppfatter som urettferdig.

En sang fra Gibbs kritikerroste 2004-album, One day our Whispers, titulert ”The Peoples Day” havnet for en stund siden på en liste som Billy Bragg (en åpenbar sjelefrende av Gibbs) satte opp for Wall Street Journal; ”Fem sanger som har noe å si”: Ved siden av Gibbs sang inneholdt listen sanger av Bob Dylan, The Clash, Sam Cooke og Chuck Berry!

Otis Gibbs vokste opp i småbyen Wanamaker i Indiana, og han stod på en scene for første gang da han var fire år gammel. Begge foreldrene måtte jobbe for å få endene til å møtes og de overlot ofte ansvaret for lille Otis til en onkel, som ikke var noen ekspert på barneoppdragelse. Han tok Otis med på barer når han kjedet seg, og der sang Otis for dricks. Penger som raskt ble omsatt i drikke for onkelen. Men Otis syntes det var morsomt og overtalte onkelen til å gjenta suksessen. Svaret var, ikke overraskende, ”Bare om du lover å ikke si noe til foreldrene dine”.

Men opplevelsen fra barndommen bidro til at Gibbs senere satset på musikken, etter at han hadde tråklet seg gjennom en endeløs rekke av dårlig betalte jobber. Han stablet sementblokker, kjørte iskremtruck, flippet hamburgere og pumpet bensin, og han nådde til syvende og sist et punkt, der han fulgte seg tvunget til å tenke over hva han brukte livet sitt til.

Han hoppet av det regulære arbeidslivet, kvittet seg med bilen sin, flyttet inn i et kollektiv, sammen med 5-10 andre musikere og radikale. Levde på det absolutte minimum av penger. Og han skrev sanger, hundrevis av dem. 

Det sies om Otis Gibbs at han er en mann på jakt etter en ærlig erfaring. Han blir kalt en folkartist, men vi snakker om en kar som ikke bare teoretiserer om problemene han ser. Han har vært med på å plante over syv tusen trær, han har sovet sammen med landstrykere, reist med nomadiske gjetere i Karpatene, blitt kroppsvisitert av politiet i Detroit og FBI har en mappe på ham. Han har spilt på fagforeningsmøter, anti-krigssamlinger i Texas, Østerrike og Tsjekkia, fór-utsalg i midtvesten og tallløse teatre, festivaler, barer og private stuer. 

Otis Gibbs er rett og slett ”the real deal”!

Konsertkalender

Template not found

BERGEN LIVE PARTNER