MENY

Suzanne Vega

Ole Bull Scene

Ole Bull Scene

Kapasitet: Stående: 700, sittende: 485

Adr.: Øvre Ole Bullsplass 3, 5012 Bergen

Telefon: +47 55 32 11 45

E-post: 

Web:  http://www.olebullscene.no

Kart: Klikk for å vise kart

Suzanne Vega
Play

Følg bergen live

Suzanne Vega

Suzanne Vega er mest kjent for låtene "Tom's Diner", "Luka" og ”Marlene On The Wall” som alle var store hits på slutten av 80-tallet. Låtene er blitt remikset av en drøss andre artister, blant andre Dangermouse har gjort sin versjon av "Tom's Diner" der han også blander inn 50 Cent's "In Da Club" i samme remiks. Ikke umiddelbart to artistnavn som man forbinder med hverandre, på noen som helst måte. 

Uansett, Suzanne Vega har gitt ut en rekke flotte album siden den selvtitulerte debuten i 1985. Hun har hele tiden dyrket en introspektiv, "less is more"-stil á la Leonard Cohen. Den New York-baserte singer-songwriteren har en nerve og intensitet i sin vokal som få andre og hennes tekster har en egen evne til å treffe lytterne. 


  • Sted:  Ole Bull Scene
  • Dato: onsdag 30. mai 2012
  • Tid:  20:00
  • Dørene åpner:  19:00
  • Pris:  420 + bill avgift, nummererte sitteplasser
  • Alder:  18 år - vergeordning
  • Support:  Mike Doughty
  • Kjøp billetter

Som en artig kuriositet kan det nevnes at Karlheinz Brandenburg, oppfinneren av MP3-teknologien brukte Suzanne Vega sin stemme da han utviklet lydkompresjonen som ligger til grunn for teknologien. Stemmen hennes hadde en perfekt renhet, iflg oppfinneren. Suzanne Vega fikk av denne grunn kallenavnet ”The Mother of MP3”. Med tanke på MP3-formatets betydning for musikkindustrien er dette en hedersbetegnelse av dimensjoner…

Hennes foreløpig siste utgivelse med kun nye låter kom på den kredible Blue Note-labelen i 2007 og heter "Beauty and Crime". Dagbladet ga albumet terningkast fem og skrev som følger: 

”Vega bruker bare drøyt 34 minutter på sitt elleve låter lange comeback, og oppnår med dette en konsentrert intensitet, ingen følelse av tidsuthaling, repetisjon, drøvtygging eller idétørke. Arrangementene skal ikke sies å være avantgarde på noen måte, men de har snert og overskudd og overraskelsesmomenter … Slik høres da også Suzanne Vega like mye ut som hun er 28 som 48 på denne plata, ikke i betydningen krampaktig ungdommelig, men heller i betydningen "strålende opplagt" … Suzanne Vega er mer dronning på "Beauty & Crime" enn noen vel hadde turt å håpe på.”

I 2010 kom "Close-Up, Vol 2, People & Places" og i 2011 ”Close-Up Vol. 3: States Of Being”, som er henholdsvis det andre og tredje albumet i en rekke av i alt fire utgivelser med nedstrippete versjoner av hennes mest kjente låter, samt noe nytt materiell.


Konsertkalender

Template not found

BERGEN LIVE PARTNER