MENY

Tom Roger Aadland - Blondt i Blondt

 • Sted:  Lille Ole Bull
 • Dato: tirsdag 17. januar 2017
 • Tid:  20:00
 • Dørene åpner:  19:00
 • Pris:  250 + bill. avgift. (inkl. garderobe)
 • Alder:  18 år - vergeordning
 • Last ned vergeskjema >>
 • Bestill

  Bli medlem

  Billetter:

  Ticketmaster: 815 33 133

  Grupper og Hotelpakker 09901
  Grieghallens Billettkontor 55 21 61 50
  Apollon

Lille Ole Bull

Lille Ole Bull

Adr.: Øvre Ole Bullsplass 3, 5012 Bergen

Telefon: +47 55 32 11 45

E-post: 

Web:  http://www.olebullscene.no

Kart: Klikk for å vise kart

Tom Roger Aadland - Blondt i Blondt
Play

Foto: Arvid Børretzen

Følg bergen live

Tom Roger Aadland - Blondt i Blondt

Rockepoeten Tom Roger Aadlands nye album «Blondt i blondt» (Bob Dylans mesterverk «Blonde on Blonde» gjendiktet til nynorsk) har fått en strålende mottagelse av et samlet kritikerkorps. «Suveren nynorsk utgave av Bob Dylan-klassiker», skrev Fredrik Wandrup i Dagbladet da plata kom ut, mens Finn-Ulrik Berntsen i NRK P1 Norsk på norsk gav albumet årets første sekser med følgende kommentar: «Av og til kommer det skiver som tar pusten fra deg, rett og slett fordi de er så intense og vakre. Dette var en slik opplevelse».

 • Sted:  Lille Ole Bull
 • Dato: tirsdag 17. januar 2017
 • Tid:  20:00
 • Dørene åpner:  19:00
 • Pris:  250 + bill. avgift. (inkl. garderobe)
 • Alder:  18 år - vergeordning
 • Kjøp billetter

Singelen «Eg må ha deg» (en energisk pop-rock-versjon av «I Want You») har fått mye spilletid på NRK P1, og ble hyllet av artistkolleger da den kom ut. «Bravo!!», skrev Sivert Høyem på Facebook, og Hellbillies’ Aslag Haugen kommenterte at «alle som driver i faget låtskriving, vet at fallhøyden her er ekstrem...Tom Roger gjør dette på sitt eget morsmål på mesterlig vis!». Denne høsten har Tom Roger Aadland sunget Dylan på nynorsk for fulle hus over hele landet. Og midt oppi det hele, ble altså Bob Dylan tildelt Nobelprisen i Litteratur. 

«Blonde On Blonde» (1966) representerer kulminasjonen av Dylans surrealistiske folk-rock-epoke og inneholder klassiske rockeperler som «I Want You» og «Just Like A Woman». Albumet har stor bredde og uttrykksrikdom, og spenner fra vakre kjærlighetserklæringer via urban blues til humoristiske sosiale kommentarer. Aadland har flyttet scenene til norske forhold der det har vært gagnlig, og dermed har «Stuck Inside of Mobile with the Memphis Blues Again» blitt til «Sitje fast i Strileland med sentrumsblues i kveld», mens «Sad-Eyed Lady of the Lowlands» har blitt til «Sorgsame kvinne ifrå Jæren».

Tom Roger Aadland hadde stor suksess med albumet «Blod på spora» (Dylans «Blood on the Tracks» gjendiktet til nynorsk) i 2009. Omfattende turnering over hele landet, universitetsforedrag og bokutgivelse fulgte i kjølvannet, og TIDAL kåret åpningssporet «Vikla inn i blått» til en av de beste norske coverlåtene gjennom tidene. Aadland har gitt ut seks kritikerroste album som soloartist, og er kjent for radiolåter som «Min beste ven på ein dårleg dag» og «Like til mi dør». Han har også skrive tekstene til åtte av tolv låter på Hellbillies’ nye album «Søvnlaus».

KRITIKKER «BLONDT I BLONDT» 

«Av og til kommer det skiver som tar pusten fra deg, rett og slett fordi de er så intense og vakre. Dette var en slik opplevelse for meg... Jeg ble helt satt ut av hvor gjennomført vakkert, respektfullt og fint Tom Roger Aadland skulle få til 'Blondt i blondt'...Han klarer altså mesterstykket å gi enda mer nærhet til disse sangene på nynorsk»
Finn-Ulrik Berntsen, NRK P1 Norsk på norsk  

«Suveren nynorsk utgave av Bob Dylan-klassiker...De avanserte tekstene er gjendiktet med utrolig fin hånd, så uanstrengt at man skulle tro nynorsk var Dylans naturlige morsmål...En triumf både for Dylan som komponist – og for Aadland som fortolker»
Fredrik Wandrup, Dagbladet (Wandrups utvalgte)

«Tom Roger Aadland er verdensmester i Dylan på norsk. Høsten er i anmarsj mine venner, med mørke, død og den evinnelige terpingen på at Nobelprisen i litteratur må gå til Bob Dylan...Nei, må man absolutt gjøre litterært anlagt populærmusikk til konkurransegren i en gammel dynamittgubbes navn, så gi heller prisen til Tom Roger Aadland»
Bergens Tidende 

Konsertkalender

Template not found

BERGEN LIVE PARTNER