MENY

Volbeat + support: Danko Jones og Entombed AD

 • Sted:  Bergenhus Festning - Plenen
 • Dato: onsdag 22. juni 2016
 • Portene åpner:  17:30
 • Pris:  600 + billettavgift
 • Alder:  Under 15 år må komme i følge med voksen (over 23 år, edru)
 • Support:  Danko Jones, Entombed A.D.
 • Utsolgt

  Bli medlem

  Ticketmaster: 815 33 133

  Grupper og Hotelpakker 09901
  Grieghallens Billettkontor 55 21 61 50
  Apollon

  Annet:

  Tider:
  Portene åpner 17:30 
  Support Entombed 18:45 
  Support Danko Jones 19:45 
  Volbeat 21:00 - 22:30 

Bergenhus Festning - Plenen

Bergenhus Festning - Plenen

Utendørsarena i Bergen sentrum, del av Bergenhus Festning

Kapasitet: Avhengig av oppsett/produksjon

Web:  http://www.forsvarsbygg.no/Nasjonalef...

Kart: Klikk for å vise kart

Volbeat + support: Danko Jones og Entombed AD
Play

Følg bergen live

Volbeat + support: Danko Jones og Entombed AD

Tider:
Portene åpner 17:30 
Support Entombed 18:45 
Support Danko Jones 19:45 
Volbeat 21:00 - 22:30

Se praktisk konsertinformasjon her >> 

Volbeat spiller sin eneste Norgeskonsert sommeren 2016 i Bergen på Plenen på Bergenhus Festning. Datoen er onsdag 22. Juni.

Mange har uttrykt bekymring for hvem som skal holde hardrocken inne på de store arenaene når gamle helter som Black Sabbath, Metallica og Kiss etterhvert legger inn årene som liveband. Tidene forandrer seg, og det er gjerne flåsete å måle nye artister opp mot sjangerpionerer, men en ting er allikevel sikkert: Volbeat har på rekordtid har blitt ett av få nyere rockeband som klarer å fylle nettopp arenaer.

 • Sted:  Bergenhus Festning - Plenen
 • Dato: onsdag 22. juni 2016
 • Portene åpner:  17:30
 • Pris:  600 + billettavgift
 • Alder:  Under 15 år må komme i følge med voksen (over 23 år, edru)
 • Support:  Danko Jones, Entombed A.D.
 • Konserten er utsolgt

I hjemlandet Danmark satte de nylig publikumsrekord for et dansk band da de trakk over 38.000 publikummere til sin konsert i Odense. I Tyskland fyller de steder som 02 Arena til randen med festglade hardrockere, og figurer ellers i øverste sjikt på de fleste festivalplakater i 2016-sesongen. 

Og det er vel nettopp festaspektet som har gjort Volbeat til det fenomenet det har blitt. Det handler om høy allsangfaktor, om å slå seg på brystet og hytte med nevene og glemme regningsbunken hjemme på kjøkkenet.

Gjengen har ofte blitt beskrevet som en Johnny Cash-infusert utgave av Metallica. Musikalsk er det tunge og gyngende rytmer, bredbeinte riff og vokalmelodier med country-snert. Bandets siste plate, «Outlaw Gentlemen and Shady Ladies», gikk rett inn på førsteplass på VG-listen her hjemme. I løpet av 2016 kommer det etter alle solemerker et nytt album. 

Volbeat er ensbetydende med mye humør, spilleglede og et heftig arsenal av visuelle effekter og fengende låter. Har du ennå ikke ristet løs til «Guitars Gangsters & Cadillac Blood», «Sad Man's Tounge» og «Still Counting», er dette anledningen du har ventet på.

Danskene stiller ikke alene på Plenen – med seg har de to favoritter som Bergen for lengst har lagt sin elsk på, nemlig Danko Jones og Entombed AD.

Danko Jones har varmet opp for Guns N’ Roses i Vestlandshallen, spilt det meste av store og små klubber i byen, og er jevnt over et konsertmaskineri av format.

«Fire Music» heter hans siste studioplate og er alt hva publikum har lært å sette pris på hos canadieren: Klassiske rockeriff, primale ttekster som overlater svært lite til fantasien, og selvsagt et trøkk bare han klarer å lage med en gitar, en bass og et trommesett. Er det noen som kan forvandle en stor utendørskonsert til en intim rockebule, så er det Danko Jones.

 

Entombed AD på sin side er et av de mest legendariske metal-bandene Skandinavia har fostret. Debuten «Left Hand Path» fra 1990 ble selve malen for hvordan svensk death metal skulle låte. Med tydelig inspirasjon fra Motörhead og Venom, samt et knippe gamle punkeband, redefinerte Entombed hvordan tung metal skulle spilles.

Siden den tid har de gitt ut en lang rekke fantastiske album som i nyere tid har tatt en stadig større dreining mot rock’n’roll. Vi nevner i fleng: «Clandestine», «Wolverine Blues», «To Ride, Shoot Straight and Speak the Truth» og «Morning Star».

Bandet ble for øvrig startet av Nicke Andersson som senere gjorde stor suksess med The Hellacopters.

Entombed AD er for tiden aktuell med sitt nye album «Dead Dawn». Bandet låter fremdeles oppsiktsvekkende vitalt, snart 30 år ute i karrieren. 

Bergen Calling presenteres av Bergen Live og Live Nation

    

Konsertkalender

Template not found

BERGEN LIVE PARTNER